Garancija zdravstvene ispravnosti

Hranu svakodnevno unosimo u organizam i njezina zdravstvena ispravnost je iznimno važna. Preduvjet za proizvodnju hrane koju zaslužujete za svoj novac je znanje svih ljudi uključenih u njezinu proizvodnju i preradu. U naš sustav uključeni su educirani proizvođači koji znaju proizvoditi hranu prema najvišim svjetskim standardima. Od proizvođača uključenih u sustav kontrole „Hrvatsko sunce“ zahtijevamo pridržavanje naših strogih pravila kako bismo bili sigurni da dobivate zdravstveno ispravnu hranu za sebe i svoje najbliže. S ciljem da vam dugoročno osiguramo zdravstveno ispravnu hranu, kontinuirano održavamo partnerski odnos s našim proizvođačima,upoznajemo ih s najnovijim svjetskim znanstvenim i stručnim spoznajama i educiramo ih.

 

Proizvodi hrvatskog podrijetla

Velik dio hrane koja se nalazi u prodavaonicama širem Hrvatske uvozi se iz najrazličitijih krajeva svijeta i vrlo je često dvojbene zdravstvene ispravnosti i svježine. Dodatni problem predstavljaju pojedini hrvatski trgovci koji prepakiravaju ili prerađuju uvezene proizvode i deklariraju ih kao da su proizvedeni u Hrvatskoj.

Oznaka „Hrvatsko sunce“ pruža garanciju porijekla. Nju nose samo oni proizvodi koji su proizvedeni u Hrvatskoj i čija je proizvodnja i distribucija praćena od „polja do stola“.